Ne Kadar Süre Ders Almalıyım?

Ne Kadar Süre Ders Almalıyım?

Yetkin bir eğitmenle çalışıyorsanız, sesinizdeki değişimi kısa süre sonra hissetmeye başlarsınız.
Şarkı söyleyişinizdeki, sesinizi kullanışınızdaki değişim yavaş yavaş hayatınıza girmeye başlayacaktır.
Ancak , ses eğitiminin gelişimi bir çok faktöre bağlıdır:
Öncelikle herkesin şarkı söylemeye başlama noktası çok farklıdır. Bedensel farklılıklarla birlikte, o ana kadar biriktirdiği kişisel çıkarımlar her kişide değişir.
Bazı kişiler daha rahat şarkı söyleyebilirken, bazen de yanlış söyleme alışkanlığı edinilmiş olabilir. Yanlış oturmuş söyleyiş biçimlerini değiştirmek, alışkanlıkları kırmak zaman alacaktır.
Bununla birlikte, genel olarak şu şekilde maddelere ayırabiliriz:
• Her şarkıcının sesi farklı oranda gelişir. Öğrenme hızı, şarkıcının öz disiplini sayesinde oldukça hızlandırılabilir. Öğrenmeye olan azminiz, çabuk gelişmenizi de etkileyecektir. Bazı öğrenciler her gün etüt yapıp, kafalarında hazırlanmış sorularla ve emin adımlarla ilerlemek için derslere gelirler. Bazıları ise, daha rahat bir öğrenme yaklaşımı izleyebilirler.
• Sizin amacınız da eğitmeninizle ne kadar çalışacağınızı belirleyecektir. Örneğin, sadece bir miktar daha iyi bir şarkıcı olmak için ders almak istediyseniz, daha öz güvenli ve şarkı söylemenin temelini öğrendiğinizi hissettiğinizde, 6 ay- 1 yıl sonra ders almayı bırakabilirsiniz.
• Eğer gerçekten olabileceğiniz en iyi şarkıcı olmak istiyorsanız yıllarca çalışmaya hazırlıklı olmalısınız. Her zaman öğrenilecek bilgiler ve geliştirilecek “yeti” ler olacaktır. İyi bir vokal eğitimi şarkıcılığınız için her zaman yararlıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir